Sider

27. jan. 2008

Kirsebær ostekake

Bunn:
1 pk kjeks (Bixit)
110 g margarin, smeltet

1. Pensle en 24-26 cm stor form med litt olje.
2. Finnhakk kjeksen i en hurtigmikser og bland i smeltet smør.
3. Trykk blandingen i formen (Tips: Sett kakeringen rett på fatet kaken skal serveres på) og settes i kjøleskapet i 20 minutter, eller til den er fast.

Fyll:
250 g kremost, naturell
1 beger lettrømme
110 g melis
1 ts vaniljesukker
2 pk gelepulver m/kirsebærsmak
3 dl kremfløte

1. Lag gelén i 2 forskjellige boller. Den ene etter anvisning på pakken med 5 dl vann. Den andre med bare 2.5 dl. vann. Avkjøl og sett gelén i kjøleskapet, de skal såvidt begynne å bli halvstive.
2. Stivpisk kremfløten og sett kaldt.
3. I en annen bolle pisker du sammen ost, rømme, melis og vaniljesukker med en håndmikser.
4. Når gelén blandet med 2.5 dl vann er blitt halvstiv skjæres den forsiktig inn i kremen.
5. Bland forsiktig krem/gele blandingen inn i ostemassen. Hell massen i formen og sett den i kjøleskapet til fyllet er fast.
6. Når den siste gelén med 5 dl er blitt halvstiv, helles den oppå kaken. Tips: Hell stålen med gele i en skje slik at du ikke risikerer at gelén forsvinner inn i kaken, men legger seg pent oppå fyllet.
7. Sett kaken i kjøleskapet til gelelokket er blitt helt stivt og fyllet er fast.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Epicurious.com: New Recipes