Sider

19. jan. 2008

Brimi og Lian, ep.4 julen 2007

BRYTEBRØD:
500 g hvetemel
1 pk tørrgjær
2 ts salt
50 g havregryn
2 ss malt
4 dl vann
timian, grovsalt, olivenolje

Bland mel, gjær, vann, olje, salt, malt og havregryn. Eltes i 15 min og heves i 40 min.
Del brødet og i ønsket antall deler, men la brødet være like helt.
Støt timian, salt og olje i morter. Hell timanblanding over brødet. Stekes på 230 grader i 25 min

RULLEKAKE:
egg
60 g sukker
70 g mel
3 ss rømme
litt fløte
3 ss sukkerlaKe
5 dl bær
1\4 sitronsaft
Pistasjekjerner

Egg og sukker piskes. Tilsett mel. Pisk ut luften. Hell på et silikonark.
Ha på grovhakket pistasjekjerner og stek i 230 grader i 6 min
Legg den brente siden opp på et bakepapir.

Pisk rømmen, sukker og fløten sammen. Fordel kremen utover kaken.
Bland bærene sammen med 1 dl sukker. Fordel ut over kremen. Rull sammen, og settes i frys. Taes ut 20 min for servering. Skjær i passende «rullestykker»

KRYDDERSYLTET LAKS:
20 enerbær
1 ts fenikkelfrø, 1 ss persille, 1 ss dill
3 dl hvitvinseddikk
200 g sukker
1 gulrot, 1 persillerot
500 g laks,
2 sjalottløk
1 rødløk

Alt kokes i 3-4 min utenom laks og løk. Hell blanding over laks og løk. La blanding stå å bli kald.
Dressingsyltet laks til fyll i eggeskallene når det hele monteres. 2 eggeplommer 1\2 dl syltelake 1\2 dl rømme Alt blandes sammen og helles oppi eggeskallene.

GRAVLAKS:
500 g laksefilet
1 dl akevitt
2 ss sukker
2ss salt
mye dill

La laksen ligge i akevitten. Legg laksen på et fat dekket av glingfilm. Strø på sukker, salt, dill. Pakk sammen og press ut all luft. Lagge stramt og godt i romtempratur i 1 time. Kan stekes lett, kan også ligge i noen dager for skikkelig graving.

POTETSALAT MED SENNEP:
1\2 ss grov sennep
2 ss honning
1 ts ramsløk
3 ss olje
6 mandelpoteter

Alt blandes godt sammen. Vend forsiktig potetene i massen. Kan brukes som «seng» til den stekte laksen.

APPELSINTERRIN:
4 blodappelsiner, 4 appelsiner
3dl appelsinsaft
1 dl campari
3 ss sukker
3 plater gelantin

Skrell appelsinene, skjær fileer ut. Ta vare på all saft.
Legg appelsinbåtene på en papirduk slik at de blir helt tørre.
Kok kort opp all saft, campari, sukker. Tilsett bløtlagte gelantinplater. Røs sammen og sett på frys. Taes ut når halvstiv. Vend de tørre appelsinbåtene i gele blandingen. Rull alt sammen i clingfilm. For ekstra støtte bruk alu.folie. Lag en kjempetwist! På frys. Taes ut 15 min før servering. Skjæres opp i ønskede stykker.

SJOKOLADETRØFFEL:
2,5 dl fløte
25 g sukker
50g usaltet smør
250 g 70% sjokolade

Kok opp fløte og sukker. Taes av komfyr. Rør i smør og hakket sjokolade til en glatt masse.
Helles i en passende from. Settes på kjøl i 2 timer

KALVEPØLSER:
6 sjalottløk
30 g tørket skogssopp i tørr sherry
1 grønn paprika
30 g tørket skogssopp i tørr sherry
2 dl vann
1 klype salt
kokes i 15-20 min

1\4 vinterkål, 1 ss smør
1 dl eplesaft
1 ts pepper, 1 ts salt
1ss grov sennep
timian
kokes i 30 min

500 g kalvedeig eller annen deig.
500 g medisterdeig
1 ts salt, 1 ts pepper
3 chilli hvis ønsket sterk behold frø.

Bland alt godt sammen. Stappes så i fåretarm.
Stekes lett i panne sammen med smør, timian og rosmarin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Epicurious.com: New Recipes