Nøttebunn:
1.5 dl (4-6) eggehviter
2ss sukker
180 g melis
200 g malte nøttekjerner (f.eks hassel)
1. Visp eggehvite, sukker og melis stivt til kakebunnen. Rør inn malte nøttekjerner og fyll røren i en smurt form (24-26 cm).
2. Stek kaken ved 160⁰C i ca 30 min. på nederste rille og avkjøl på rist.
Sjokoladekrem:
10 stk eggeplommer
95 g sukker
1 dl kremfløte
---------------------
400 g kokesjokolade
7 dl kremfløte
3. Bland eggeplommer, sukker og 1 dl kremfløte, og rør det over vannbad til det tykner (tar tid).
4. I en ny bolle, smelt sjokolade over vannbad.
5. Visp 7 dl kremfløte knapt stiv.
6. Bland eggekrem og sjokolade når begge deler har samme temperatur. Avkjøl blandingen og vend forsiktig inn litt av kremen før man blander i resten av kremen.
7. Legg kakebunnen tilbake i formen og hell sjokoladekremen over. Frys kaken.
Glasur:
3 dl kremfløte
250 g kokesjokolade
8. Kok opp fløten til glasuren. Hakk sjokoladen og smelt den i den kokende fløten. Avkjøl glasuren til 15⁰.
9. Ta kaken av ut av formen og sett den på en rist. Hell glasuren raskt over den fryste kaken så både topp og sider dekkes av et tykt lag blank glasur. Unngå helst å jevne glasuren ut med palettkniven.
10. Skjær kaken i spisser med en varm kniv og server den med friske bær, f.eks. solbær og vaniljesaus. Eller kjør frosne bringebær med litt sukker i en foodprocessor og sil den for å fjerne stenene.
19. jan. 2008
Mousse sjokoladekonfektkake m/nøttebunn
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar