Bunn:
350 g Oreo sjokoladekjeks
150 g usaltet smør, smeltet
Fyll:
400 g kremost naturell
3 dl fløte
200 g hvit sjokolade, smeltet
110 g sukker
1 ts vaniljesukker eller essens
2 plater gelatin
Smeltet mørk sjokolade til pynt
Slik gjør du:
Kle en liten langpanne (18 x 25 cm) med plastfilm. Kjør 250 g av kjeksen til fine smuler i en hurtigmikser. Tilsett smeltet smør og bland det godt sammen. Trykk kjeksblandingen jevnt utover bunnen av langpannen. Sett bunnen til avkjøling i kjøleskapet i minimum 30 minutter.
Bløt gelatinplatene i kaldt vann.
Bland kremost, fløte, sukker og vaniljesukker i en bolle og visp det sammen til en glatt og myk krem. Løs opp gelatinen i litt varmt vann og rør den inn i ostekremen sammen med smeltet hvit sjokolade. Grovhakk resten av kjeksen og vend den inn i ostekremen. Hell det hele over kjeksbunnen og la kaken stå i kjøleskapet natten over.
Pynt med smeltet mørk sjokolade før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar