Forberedelsestid: 40 min + 3 timer i kjøleskapet
Bunn:
125 g sjokoladekjeks (Oreo cookies)
1/2 ts malt kanel
60 g smeltet smør
1. Pensle bunnen og sidene av en 20-24 cm stor, rund kakeform.
2. Ha sjokoladekjeksen i en hurtigmikser og kjør dem i 30 sekunder, eller til kjeksene er finhakkete.
3. Ha kjeksen over i en bolle og tilsett kanel og smør. Bland ingrediensene godt.
4. Trykk blandingen ned i bunnen av den smurte formen.
5. Sett formen i kjøleskapet i 20 minutter, eller til den er fast.
Fyll:
1/2 dl vann
1 ss gelatinpulver
375 g kremost, naturell
1 1/4 dl melk
1 1/4 dl sukker
60 g hvit skjokolade, smeltet
60 g melkesjokolade, smeltet
60 g 70% kokesjokolade, smeltet
2.5 dl kremfløte, pisket
1. Pisk kremfløten stiv og sett kaldt.
2.Oppløs gelatinpulveret i en skål med vann. Sett skålen i vannbad og rør i blandingen, til gelatinpulveret er oppløst. Avkjøl blandingen litt.
2. Pisk kremosten med en håndmikser, til den er glatt. Tilsett melk og sukker og pisk ingrediensene sammen.
3. Fordel blandingen i 3 like store porsjoner. Bland inn hvit sjokolade i den ene tredjedelen, melkesjokolade i den andre og mørk sjokolade i den siste trendjedelen.
4. Bland inn gelatinblandingen, 1/3 i hver porsjon.
5. Skjær forsiktig inn 1/3 av kremen i hver porsjon.
6. Fordel blandingen med hvit sjokolade over kakebunnen og sett kaldt noen minutter. Legg så på laget med melkesjokolade og sett kaldt litt før siste laget med mørk sjokolade blir lagt på.
7. Sett kaken i kjøleskapet i 3 timer, eller til den er fast.
8. Pynt kaken med pisket krem og sjokoladepynt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar