Ingredienser:
Olje
Timian
Potet
Tomat
Løk
Purreløk
1 stk breiflabbhale
3 dl rødvin
20 stk enerbær
Stek olje, timian, potet, tomat og løk i ovn.
Legg breiflabben oppi form. Dryss på enerbær og hell på rødvin.
225 grader i 25 min
Legg breiflabben oppi form. Dryss på enerbær og hell på rødvin.
225 grader i 25 min
Maltbrød med løk
Ingredienser:
1,2 dl hvetemel
8-10 sjalottløk
1 pk tørrgjær
20 g salt
3-4 ss olivenolje
5 ss maltekstrakt
7dl vann
Ingredienser:
1,2 dl hvetemel
8-10 sjalottløk
1 pk tørrgjær
20 g salt
3-4 ss olivenolje
5 ss maltekstrakt
7dl vann
Stek hakkede sjalott gyldne. Hiv mel i bolle (ikke ha i alt melet med en gang), gjær, salt, olje, vann, malt og løk.
Eltes i 15 min. Ha i resten av melet. Eltes i 10 min. Lag passende form. Heves i 30 min.
Deles forsiktig i 4 deleer. Vær forsiktig slik at brødet ikke punkterer. 230 grader i 30 min
Eltes i 15 min. Ha i resten av melet. Eltes i 10 min. Lag passende form. Heves i 30 min.
Deles forsiktig i 4 deleer. Vær forsiktig slik at brødet ikke punkterer. 230 grader i 30 min
Sellerikremsuppe og urtestekt sopp
Ingredienser:
1 liter selerirot
1 liter vann
1 ss salt
1 ts pepper
1 bunt persille
400 g kongeøsterssopp
50 g smør
1 dl fløte
Ingredienser:
1 liter selerirot
1 liter vann
1 ss salt
1 ts pepper
1 bunt persille
400 g kongeøsterssopp
50 g smør
1 dl fløte
Selirirot kuttes i småbiter. Legg i gryte sammen med vann, salt og pepper. Koes til mør. Kjøres i foodprossor, kokes videre til ønsket tykkelse. Smaktilsettes med litt fløte.
Sopp stekes i smør. Tilsett salt og pepper. Vend inn kuttet persille mot slutten.
Sopp stekes i smør. Tilsett salt og pepper. Vend inn kuttet persille mot slutten.
Pressjernsmørbrød
Ingredienser:
2 skiver brød som har fått grov sennep og olje påsmurt
Skinke fra sjåk, eller annen spekeskinke
Edleblå ost, eller annen muggost
Klemmes i jern. Stekes og deles opp i passende stykker.
Ingredienser:
2 skiver brød som har fått grov sennep og olje påsmurt
Skinke fra sjåk, eller annen spekeskinke
Edleblå ost, eller annen muggost
Klemmes i jern. Stekes og deles opp i passende stykker.
Pavlova
Ingredienser:
6 eggehviter
180 g sukker
1 ts salt
3 ss balsamico
3 ss god kakao
50 g hakket 70% sjokolade av type Vahlrona
Ingredienser:
6 eggehviter
180 g sukker
1 ts salt
3 ss balsamico
3 ss god kakao
50 g hakket 70% sjokolade av type Vahlrona
Egg og sukker, litt salt og balsamicoeddikk piskes i 3-7 min. Tilsett sukker litt etter hvert.
Rør inn kakao og sjokoladen. Legg hele massen på en bakeplate. Velg ønsket fasong, gjerne en rund kake, som en kakebunn. Varm opp oven til 180 grader, sett så ned til 140 grader. Stekes i 75 min.
Pyntes med krem og friske bær.
Rør inn kakao og sjokoladen. Legg hele massen på en bakeplate. Velg ønsket fasong, gjerne en rund kake, som en kakebunn. Varm opp oven til 180 grader, sett så ned til 140 grader. Stekes i 75 min.
Pyntes med krem og friske bær.
Pavlovakrem
Ingredienser:
250 g marscaponekremost
3 dl fløte
3 ss sukker
Saften av 5 pasjonsfrukt.
Ingredienser:
250 g marscaponekremost
3 dl fløte
3 ss sukker
Saften av 5 pasjonsfrukt.
Bland alt sammen og håndpisk. Legg kremen i en sprøytepose og dekk pavlovaen med kremen.
Honning-is med pasjonssirup
Ingredienser:
6 eggeplommer
3 ss honning
3 ss sukker
3 dl fløte
3 ss seterrømme
Ingredienser:
6 eggeplommer
3 ss honning
3 ss sukker
3 dl fløte
3 ss seterrømme
Bland egg, honning og sukker. Sett i vannbad og pisk jevnlig slik at massen blir luftig. Tilbake i bolle. Pisk til luftig og kald. Tilsett fløte og 3 ss seterømme.
Tømmes i en sprøytepose; fyll 1/3 av massen i et glass. Settes på frys i 10-15 min.
Pynt med bær og pasjonssirup.
Tømmes i en sprøytepose; fyll 1/3 av massen i et glass. Settes på frys i 10-15 min.
Pynt med bær og pasjonssirup.
Pasjonssirup
Ingredienser:
1 vaniljestang
2 g sukker
1 sitronskall
1 dl vann
1/2 dl pasjonsfruksaft
1 sitron
Ingredienser:
1 vaniljestang
2 g sukker
1 sitronskall
1 dl vann
1/2 dl pasjonsfruksaft
1 sitron
Kok alt utenom sitronsaft og pasjonssaft ned til sirup. Tilsett sitronsaft og pasjonssaft til slutt.
Helles på sprøyteflaske.
Helles på sprøyteflaske.
Grove fiskekaker med hvitvinsdampet blåskjell
Ingredienser:
Blåskjell og byggryn
2 dl hvitvin
3 sjalottløk, timian
2 gulerøtter
1 kg blåskjell
2 dl byggryn
800 g hysefilet
1 egg
2 ss salt, 1 ts pepper
½ dl fløte
Litt estragon
100 g smør
300 g krabbekjøtt
300 g brokkoli
Ingredienser:
Blåskjell og byggryn
2 dl hvitvin
3 sjalottløk, timian
2 gulerøtter
1 kg blåskjell
2 dl byggryn
800 g hysefilet
1 egg
2 ss salt, 1 ts pepper
½ dl fløte
Litt estragon
100 g smør
300 g krabbekjøtt
300 g brokkoli
Kok opp hvitvin, sjalott og gulrøtter. Tilsett blåskjell. Kokes til blåskjellene har åpnet seg. Sil av kraften.
Hiv byggryn oppi kraften. Kok i 25 min uten lokk. Ha i smør, brokkoli og krabbekjøtt.
Hiv byggryn oppi kraften. Kok i 25 min uten lokk. Ha i smør, brokkoli og krabbekjøtt.
Legges på tallerken sammen med blåskjellene.
Fiskekakene
800 g hysefilet
1 egg
2 ts salt
Pepper
Litt fløte
Estragon
800 g hysefilet
1 egg
2 ts salt
Pepper
Litt fløte
Estragon
Skjær 600 g fisk i terninger. Legg i foodprossesor sammen med 1 egg, salt og pepper. Tilsett litt fløte mot slutten. Legg over i en glassbolle. Tilsett resten av fisken som også er skåret i terninger. Litt estragon småhakkes og tilsettes. Lag passende kaker, stek de i panne. Ikke stek de tørre. Bedre med saftige kaker.
Byggrynrisotto med jordbær-is
Ingredienser:
200 g byggryn ferdig svellet i vann
2 dl fløte
2 dl melk
100 g sukker
Skall av 1 sitron og litt appelsin
1/2 vaniljestang
Kokes i ca. 25 min.
Ingredienser:
200 g byggryn ferdig svellet i vann
2 dl fløte
2 dl melk
100 g sukker
Skall av 1 sitron og litt appelsin
1/2 vaniljestang
Kokes i ca. 25 min.
Is
200 g sukker
1 dl vann
3 plater gelatin
Kokes opp og reduseres en del. Ta sukkerlaken og tilsett 400 g frosne bær.
Kjøres i foodprossor.
200 g sukker
1 dl vann
3 plater gelatin
Kokes opp og reduseres en del. Ta sukkerlaken og tilsett 400 g frosne bær.
Kjøres i foodprossor.
Toffeesaus
Ingredienser:
80 g sukker
1 1/2 dl fløte
1 ss smør
30 g 64% sjokolade
1 ss contreau
250 g marscapone
1 dl fløte
3 ss sukker
Saft av 5 pasjonsfrukter
Alt smeltes sammen i en gryte. Settes på kjøle til kald.
Ingredienser:
80 g sukker
1 1/2 dl fløte
1 ss smør
30 g 64% sjokolade
1 ss contreau
250 g marscapone
1 dl fløte
3 ss sukker
Saft av 5 pasjonsfrukter
Alt smeltes sammen i en gryte. Settes på kjøle til kald.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar