Sider

24. des. 2007

Brimi og Lian, ep.1 julen 2007

BRYTEBRØD med hvitløk og rosmarin
Ingredienser:
500 g mel1 pk tørrgjær
2 ts salt
3 dl vann
5 fedd hvitløkrosmarin,
salt, olje
100 g svarte & grønne olivencherrytomater

Nesten alt mel, gjær, salt og vann eltes i 6 min. Ha i resten av melet mot slutten. Ha så i 50 gram oliven. Eltes littegrann så ikke oliven knuses helt. Legges til heving i 30 min.
Støt hvitløk, rosmarin, salt og olje i en morter. Deigen bankes flatt. Fordel hvitløkblandingen over deigen. Ta gjerne litt ekstra salt og pepper på etter smak. Stekte cherrytomater legges oppå. Rull sammen.
Del i små «boller», og legg dem tett sammen i en stekepanne, eller annen ildfast form. Klem alle bollene litt ned i pannen. Hell på resten av hvitløk blandinen. La heve i 20 min. Stekes på 230 grader i 35 minutt.

Stekte cherrytomater
Legg tomatene på en langpanne med olivenolje i bunn. 130 grader 50 min.

Urtespekka dobbel aurefilet
Ingredienser:
6 sjalottløk,
100 g smør
1\2 appelsin,
en bunt basilikum,
litt olje
200 grader i 25 min
300 g brokkoli
stek sjalottløk, appelsiner sammen i litt olje
1 aure

Knus basilikum sammen med olje. Skjær auren til to filèr. Rens dem rene for ben. Skjær halvveis ned mot skinnet i lange snitt. Legg 4 stk bomulshyssing på tvers i en langpanne, sammen med litt olje. Smør auren inn med basilikum, appelsin og sjalottløk. Legg begge sidene mot hverandre som i en sandwich. Knyt sammen. Stekes på 200 grader i 25 min.

Sviskekompott
Ingredienser:
1 dl vann
80 g sukker
1\4 sitronskall
2 dl marsala eller annen hetvin, eller vann
400 g svisker
Hvis sviskene er litt tørre så la de ligge i bløt i marsala, eller vann. Kok opp vann, sukker og marsala. La bli kaldt. Hell oppi svisker, miks med blender. Helles over i glass før servering. Toppes med litt lettpisket krem.

Kremsaus
Ingredienser:
11\2 tørr vermuth
2 sjalottløk
100 g selerirot
3 dl fløte
1 ss salt
200 g gressløk

Tørr vermuth, sjalottløk (i terninger), sellerirot (i terninger) kokes opp 3-5 min. Tilsett fløten og salt. Kokes til ønsket tykkelse. Tilsett gressløk mot slutten.

Fruktsalat med pasjonsfruktIngredienser:
100 g sukker
1 dl vann1 sitronskall
1 vaniljestang
10 pasjonsfrukt
1 mango
1 banan
Sukkerlake: kok opp sukker, vann sitroskall, vaniljestang. Sil av sukkerlaken og tilsett pasjonsfruktsaft. Ta frukten og skjær i biter.

Sitrusstekt kongekrabbeIngredienser:
3 paprika brent
2 kongekrabbebein. ferske\fryste. Ikke ferdigkokte!
1 lime
300 g blomkål
1 ts pepper
1 ss smør

Paprikaen svis av skallet i grill, eller ferdigkjøpt på glass. lime stekes i panne sammen med masse olje. Rens krabbeklørene. Stek krabbe i limepannen. Ikke steke lenge, men på begge sider. Krabben bør være bløt i midten. Stek oppkuttet blomkål i annen panne. Tilsett paprika i krabbepannen. Monteres etter egen smak

Bær-dessert
Ingredienser:
1\2 vaniljestang
2 dl fløte
4 pasjonsfrukt
100 g hvit sjokolade
200 g søt kondensert melk
1 kg frosne bær

Kok opp fløte og vaniljestang. Hakk sjokoladen i grove biter. Hell sjokoladen og kondensert melk i fløten og bland sammen. Bærene taes ut 30 min før servering, legges i glass og hell over sausen.

Purrerull med røykelaks
Ingredienser:
forvellet purreløk
4 bløtkokte egg
sennep
pepper
Legg «purrebladene» i et håndkle, brett over og kjevle ivei! Mose egg, sennep og pepper til en blanding. Legg et stykke røykelaks på hvert av purrebladene, legg på eggblandingen. Rull sammen og fest med en tannpirker. Kan spises råe, eller stekes lett på den ene siden.

Lime pai
Ingredienser:
8-10 kjeks fullkornsukker
3 ss smeltet smør
5 dl lime\sitron saft
4 eggeplommer
40 g maizienna
200 g kondensert søt melk
skall fra 2 lime

Knus 3 ss sukker og kjeks i foodprossesor. Tilsett 3 ss smeltet smør. Ta kjeksbunnen og trykk forsiktig ut i ønskede kakeformer. Smør formene på forhånd. Stekes 180 grader i 7-8 min

Limekrem:
5 dl lime\sitronsaft, skall fra 2 lime og 70 g sukker kokes sammen. 4 eggeplommer, 100 g kondensert søt melk og 40 g maizienna vispes sammen.

Limesaftblandingen oppi eggeplommeblandingen! Ikke omvendt!!!! tøm alt tilbake i gryta. Tilsett 100 g kondensert søt melk, 3 ss sukker og røres om. Hell kremen over i kakeformene. Settes til avkjøling

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Epicurious.com: New Recipes