Sider

8. juli 2009

Parmaskinke og melon

En av favorittrettene våre om sommeren er melon med løvtynne skiver av Parmaskinke! Ikke noe er bedre en varm sommerkveld ute på verandaen!


Jeg er så heldig å være gift med en Italiener, så vi tilbringer hver sommer i Italia. Når vi drar hjemover har vi alltid store mengder med diverse Italienske delikatesser i kofferten bl.a. Parmesan og Parmaskinke.

Jeg liker Parmaskinke aller best når den er skåret i helt løvtynne skiver, ja så tynne at de nesten smelter på tunga.... Det er en umulig oppgave for en kniv (i hvertfall når vi prøver...), og de skjæremaskinene vi har sett og prøvd her i Norge har ikke funket for oss. Etter å ha sloss med kniven og prøvd diverse dårlige skjæreredskaper, kjøpte vi i fjor sommer endelig en "skikkelig" Italiensk skjæremaskin!

I Italia er det vanlig at man
har en "proff" skjæremaskin hjemme, så derfor er det et godt utvalg av dem i helt vanlige butikker til en overkommelig pris også. Vi er kjempefornøyde med vår knallrøde R.G.V. maskin som nesten er lydløs når vi slår den på. Pen å se på er den også! Det er absolutt et av de beste kjøkkenredskapene jeg noen gang har hatt :-)

1 kommentar:

  1. hvor får man kjøpt den? Og Hvor mye kostet den?
    gratulerer med bloggen! :)
    Sonja

    SvarSlett

Epicurious.com: New Recipes