Sider

6. juli 2009

Gulrotkake

Jeg fikk denne oppskriften av en arbeidskollega for mange år siden og den er blitt en av favorittene mine. Veldig rask og enkel å lage og den blir veldig saftig og god :-) Det er en forholdsvis romslig porsjon med glasur, men det er jo det beste med hele kaken!



Oppskrift:
4 egg
4 dl sukker
4 dl hvetemel
2 ts natron
2 ts kanel
2 ts vaniljesukker
2 dl nøytral olje (f.eks soya, solsikke, raps)
6 dl revet gulrot (has i til sist)

Visp egg og sukker til en luftig eggedosis. Bland alt det tørre og ha det vekselsvis i eggedosisen med oljen. Bland forsiktg gulerøttene i røren til sist, for hånd.
1 porsjon blir nok til 24-26 cm form. Hvis du lager en og en halv porsjon passer den fint til en liten langpanne.

Stekes på ca 150 grader nedeste rille i 45-60 min. til en kakepinne (jeg bruker en spaghetti!) er tørr når du stikker den midt i kaken.

Glasur:
90 g mykt smør/margarin
5 dl melis
200 g smøreost naturell
4 ts vaniljesukker

Miks alle ingrediensene til det blir en tykk og hvit glasur. Bre over kaken og pynt evt med litt strø!

2 kommentarer:

  1. denne ser veldig god ut. skal prøv din oppskrift. :-)

    SvarSlett
  2. Verdens beste gulrot kake. Du er så flink!

    SvarSlett

Epicurious.com: New Recipes