Sider

6. juli 2009

"Broken Glass" gelé

I USA er gelé eller "Jell-O" i utallige varianter en stor greie. De serverer gjerne gelé-salat til middagen + diverse varianter til dessert. De har MANGE spennende smaksvarianter og "kule" farger på geléen der. Da jeg var i Sverige for en stund siden, tenkte jeg at jeg skulle se etter litt nye "gelé-smaker" siden utvalget i Norge begynner å bli litt traust, men da fikk jeg beskjed av han som jobbet i butikken at de ikke har gelé i Sverige, bare i Norge og USA!

Jeg så noen spennende varianter og fantastiske bilder + instruksjoner på foodbloggen til The Food Librarian og bestemte meg for å lage en variant til 17 Mai bufféen. Imidlertid måtte jeg lage den hvite geléen to ganger fordi den ikke ville bli stiv den første gangen. Det kan hende at gelatinen er svakere i USA? I hvertfall måtte jeg ha mye mer gelatin i enn den amerikanske oppskriften sa. Dere får prøve dere frem med gelatinmengde. Her er mitt resultat:


Det er ikke vanskelig å lage men det tar litt tid, siden man må vente på at geléen skal bli stiv!

Oppskrift:


Ingredienser:
3 pk gelé (forskjellige farger)
9 ark gelatin
1 boks med søt kondensert melk
2,5 dl (1 C) kokt vann

Instruksjon:
Legg 3 gelatinplater i bløt i kaldt vann (Det kan hende at man ikke trenger å tilsette ekstra gelatin i geléen og at den blir stiv nok uten, men det har jeg ikke prøvd). Poenget er at geléen skal bli stiv nok til at man kan skjære den i små firkanter.

Lag hver av 3 gelétypene med 3,5 dl (1 1/2 C) kokt vann (og evt. 1 ark gelatin). Hell dem i 3 forskjellige beholdere, gjerne store firkantede som gjør at gelén blir ca. 2 cm. høy. Avkjøles til de blir helt stive. Skjær geléen opp i små firkanter og legg dem blandet i ønsket form. Sett formen kaldt

Legg ca 6 ark (Kan hende det går med noen færre, men jeg var redd den ikke skulle bli stiv nok! Prøv deg frem) gelatin i bløt i kaldt vann. Bland 2,5 dl (1 C) kokende vann med gelatin-arkene og rør til gelatinen er helt oppløst. Bland det videre med 1 boks søt kondensert melk (fås kjøpt i innvandrer butikker og Ultra) Totalt blir dette ca. 5 dl væske. Avkjøles til det blir HELT kaldt.

Deretter helles den hvite væsken over gelé-bitene i den ønskede formen. Sett i kjøleskapet til geléen er helt stiv. Dette blir garantert en HIT med barna!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Epicurious.com: New Recipes