Sider

12. apr. 2009

Scones!



Dette ser kanskje ikke ut som den tradisjonelle scones som vi kjenner. Da jeg var yngre hadde vi noen amerikanere boende hos oss 1 år. De elsket å lage "scones"! Denne varianten minner litt om smulteringer siden deigen frityrstekes og man etterpå har melis eller honnigsmør på! Søtt og godt i typisk amerikansk stil :-)

Oppskrift:

4 1/2 C hvetemel
1 ss gjær
1/4 C vann
2 ts sukker

2 C Kefir
2 ts olje
1 ts salt
1 ts natron

1 pisket egg

Olje til fritering

1. Ha hvetemel i en bolle
2. Bland gjærblanding i en kopp og la stå litt
3. Varm kefirblanding til lunkent
4. Miks gjærblanding, egget og kefirblandingen sammen med hvetemelet til en fast deig. La den heve litt.
5. Varm olje og legg biter/ evt kjevle ut deigen og del opp i mindre biter i den kokende oljen. Overfør de ferdige scones til kjøkkenpapir. Serveres varme

Topping tips:
Bland honning og smør 50/50
Kanel og sukker
Melis

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Epicurious.com: New Recipes