Sider

30. apr. 2009

Sjokoladekake i langpanne

Oppskrift:

7-8 dl sukker
4 egg
225 g margarin
6 dl kefir
3 ts natron
ca. 8 dl hvetemel
1 ½ ts vaniljesukker
6 ss kakao

1. Egg og sukker piskes til eggedosis.
2. Bland natron i kefir og la det svelle noen minutter
3. Margarin smeltes.
4. Bland hvetemel, vaniljesukker og kakao
5. Bland forsiktig margarin og kefir med eggedosisen og sikt forsiktig inn det tørre.
6. Stekes i langpanne midt i ovnen på 180 grader i ca. 35-45 min. Avkjøl før glasur bres over kaken.

Glasur:
2 dl H-melk og
1 ss hvetemel
Kokes sammen i en kjele til en tykk grøt. Avkjøles

225 g margarin
1 egg
1 ts vaniljesukker
6 ss melis

1. Margarin og egg piskes sammen til det blir hvitt.
2. Tilsett melis og vaniljesukker.
3. Bland forsiktig inn melkeblandingen/grøten litt om litt av gangen mens du pisker.
4. Pisk alt til det blir en kremaktig konsistens.

Kaken holder seg saftigst hvis den oppbevares i romtemperatur.

Lykke til ☺

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Epicurious.com: New Recipes