Sider

7. mars 2008

Italiensk pizza fra Villa Paradiso

Pizzadeig
Til ca. 7 store porsjonspizzaer

½ l vann
1 kg mel
10-15 g salt
3 g gjær

Smuldre gjæren og bland den i romtemperert vann. Elt inn salt og gjær. Dekk til deigen. Hemmeligheten bak skikkelig italiensk pizzabunn er svært lite gjær og lengst mulig heving. For å få klassisk italiensk pizza som er både sprø og seig, trenger du 34 timer. Har du dårligere tid, øker du gjærmengden og reduserer hevingstiden. Hvis deigen hever kun i en drøy halvtime, kan du doble gjærmengden men du dobler samtidig muligheten for å sitte igjen med en pizzaloff.
Når deigen er ferdighevet, lager du pizza-leivene så tynne som mulig. Stekes ved 200
grader i vanlig ovn, 280 grader hvis du har pizzastein. Den skal gjerne være litt brent i kanten. Hvis du skal lage en mindre porsjon av deigen, må du samtidig redusere litt ekstra på saltmengden for å få den riktige smaken.

Pizzasaus
Til en pizza

2 tomater
810 blader fersk basilikum
1 klype salt
1 ss god olivenolje

Fjern skinnet på tomatene, og putt alt sammen i en blender til det har jevn konsistens. Du kan eventuelt også smake til med litt hvitløk og andre ferske urter, for eksempel oregano.


Indiavolata
Pizzabunn (ca. 30 cm i diameter, tynnest mulig)
Pizzasaus
100 g fersk mozzarella
10 svarte oliven
20 g salami calabrese
2 rødløk
1 neve revet Pecorino sardo
Tørket oregano


Fordel pizzasaus på bunnen, og legg skiver av mozzarellaosten utover. Skjær rødløken og salami i tynne skiver og fordel over. Ikke bli fristet til å bruke pepperoni i stedet for salami calabrese det blir ikke det samme! Strø oliven over, og riv en neve Pecorino sardo (salt saueost), som du strør på toppen. Stek i 512 minutter avhengig av ovnen. Strø tørket oregano over pizzaen når den er ferdig.

Pizza Parma
Pizzabunn (ca. 30 cm i diameter, tynnest mulig)
Pizzasaus
100 g fersk mozzarella
1 stor neve rucculasalat
40 g parmaskinke
50 g god parmesanost
pinjekjerner
god olivenolje

Ta på pizzasaus, og fordel skiver av mozzarellaosten utover. Stek i 512 minutter til osten ser ferdig ut og bunnen eventuelt begynner å ha små brente flater. Fordel salaten på pizzaen, og legg så tynne skiver parmaskinke over. Bruk en ostehøvel til å skjære skiver av parmesanosten, og legg disse oppå skinken. Strø på pinjekjerner, og risle et par spiseskjeer god olivenolje på toppen.


Pizza Margharita
Pizzabunn (ca. 30 cm i diameter, tynnest mulig)
Pizzasaus
150 fersk mozzarella
Fersk basilikum

Ta på pizzasaus, og fordel saus og fersk mozzarellaost utover. Stek i 512 minutter til den ser ferdig ut. Pynt med fersk basilikum.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Epicurious.com: New Recipes